A A+ A++
segueix-nos a:

Relacionen tots dos hemisferis cerebrals amb la parla

12-02-2014 -
La parla comporta l'ús de tots dos hemisferis del cervell, segons un estudi que podria acabar amb la creença comuna que només un costat del cervell s'utilitza per a aquesta tasca.

Segons els autors, les conclusions anteriors sobre la parla provenien d'estudis que depenien de mesuraments indirectes de l'activitat cerebral. No obstant això, la nova recerca va examinar directament el vincle entre la parla i l'activitat cerebral, ja que es van implantar elèctrodes especialitzats dins i en la superfície del cervell dels participants de l'estudi.

Els investigadors es van centrar en les parts del cervell utilitzades durant la parla. Es va demanar als participants que repetissin dos termes inexistents (‘kig’ i ‘pob’), la qual cosa permetia aïllar la parla del llenguatge. Els resultats van mostrar que els participants utilitzaven ambdues parts del cervell per a la parla.

Amb aquesta major comprensió del procés del parla, s'espera poder oferir noves eines de rehabilitació per intentar recuperar la capacitat de parlar a els qui han sofert un ictus o lesions que originen un dany cerebral.


http://www.neurologia.com/sec/rss/noticias.php?idnoticia=4447
Carrer Simó Ballester n°9 Baixos CP/07011 Palma de Mallorca
Tel: 871 96 48 90 / e-mail: clib@clibalears.com
segueix-nos a:
Diseño y Programación Web: ViaFisio, S.L. - www.viafisio.com